Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας                             Dusseldorf 02.09.2015
Heerdter Sandberg 12
40549 Dusseldorf
Tηλ:0211-554523
Telefax:0211-55027487                 Προς:  Υπηρ.Υπουργό  ΠΟΠΑΙΘ κ. Ευφρ. Κιάου
Email: elmenrw@yahoo.gr            Κοιν: Γ.Γ ΥΠΟΠΑΙΘ κ, Δημ.Χασάπη
                                                    Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού κ. Μ. Κόκκινο
                                                    ΔΙΠΟΔΕ, ΟΛΜΕ
                                                   
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι   ενώ με την εφαρμογή της παραγράφου 11η του άρθρου 1 της από 18-7-2015 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α84), ως μισθοδοτούμενοι στην Ελλάδα και αποσπασμένοι στο εξωτερικό, έχουμε το δικαίωμα της μεταφοράς της μισθοδοσίας μας στους λογαριασμούς που διατηρούμε υποχρεωτικά εδώ και με τους οποίους πληρώνουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας , μέχρι και σήμερα και ενώ έχουμε εφαρμόσει όσα μας υπαγόρευσε η οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί!
Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα άλλα υπουργεία (Εθν. Αμύνης, Εξωτερικών), το έχουν λύσει προ πολλού και οι μόνοι που ,ως συνήθως, μένουν «ξεκρέμαστοι» και εμπαίζονται είναι οι   εκπαιδευτικοί.
Πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο τα επιμίσθια καταβάλλονται στους λογαριασμούς μας στην Ελλάδα, πληρώνονται μετά από ενάμιση μήνα ως δεδουλευμένα  και    επιβαρυνόμαστε εμείς την μεταφορά των χρημάτων μας από τράπεζα σε τράπεζα. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής ( έλλειψη ρευστότητας)(μόλις στις 14 Αυγούστου καταβλήθηκαν τα επιμίσθια των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2015) και τα προαναφερθέντα προβλήματα λόγω capital controls, έχει δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική μας κατάσταση και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.


Κα Υπουργέ
Σας καλούμε να επέμβετε άμεσα με τρόπο ώστε οι τράπεζες να επιτρέψουν την μεταφορά των μισθών μας στο εξωτερικό μεσω  e- banking
Επίσης σας καλούμε, σε συνεργασία με την οικονομική   υπηρεσία του Υπουργείου, να αναζητήσετε άλλες μεθόδους για την καταβολή των επιμισθίων ώστε και η τεράστια γραφειοκρατία  και  καθυστέρηση να αποφεύγεται αλλά και οι άνευ λόγου χρηματικές επιβαρύνσεις !                  
                         Με ιδιαίτερη τιμή
                             Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                Η Γ. Γραμματέας

Σπ. Μπουνιάς                               Ι. Κληροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου